Search This Blog

Wednesday, December 1, 2010

FAreWELL





30 November 2010.... tarikh keramat yang ditunggu oleh sume student intern june until nov 2010... satu tarikh dimane kami bebas dari praktikal.. sepanjang 6 bulan aku menjadi slh sorg family skrastin lim..mmg xpyh cter la.. ade suke n duka dekat sane..yela, everything bknnye perfect pun.. msti ade kelemahannye.. ak sendiri pun ade kelemahannye...

tp arini ak nk becerite skit la, mase 1st time ak msuk prac, bedebar gle dada..rase cam nk pecah je.. org 1st yg ajar ak kt bhgian audit adlh k.ati.. die ajar ak n kwn2 ak mcm die kene kejar ngn polis je.. laju btul smpaikan ak n kwn ak tediam n angguk je...rupenye die nk g wat stat audit kt luar..bknnye nk ckp awal2..hehe..tp dh lame mengenali die, lepas ak belek muke die rupenye die x la cmtu.. lemah lmbt orgnye, klau ajar pun satu2 die terang, mmg fhm la gua ckp same lu.org yg 1st ajar ak audit pulak adlh sheh yen.. die la ajar ak mcmane nk vouch n everything..dei sentiase senyum n kelakar..hehe.. make bermulalah kehidupn ak sbg trainee auditor disane.. make setiap ari la aku melalui rutin harian ak sbg slh seorg trainee disane.. byk kenangn manis n pahit yg ak coret kn disane sehinggekan ia boleh dijadikan 1 buku yg sgt berharga dlm idup aku...
kenangan besame k.lina n k.ros yg selalu masak utk kami trainee yang nakal sgt sgtlah kami hargai..mereka xpernah bekire dgn kami lngsung.. baek hatinye mereka.. xpernah aku jmpe org seperti ini..k.lina selalu wat lwk smpaikan nk pecah perut ak gelak..plg bez klau part die belakon, mmg klh anugerah skrin..hehe..k.lina pun byk ajar aku in term of admin punye keje... bkn snng nk wat keje admin bnrnye..pening pale gak..hehe.. k.ros plak,ak plg suke klau die speaking, clear n concise..haha..klau org xfhm lg xtau la.. die pun byk ajar ak psl bank2 ni. b4 ni xreti lngsung ak tp ble ngn die, dh pndai pun ak gune segala machine kt bank2 tu..hehe.. yg plg memilukan ati ku, boz n sume family skrastin lim sentiase besame aku semasa ayahku pergi meninggalkan aku.. mereka selalu betanye kbr ak n membantu mengembalikan smngt ak.... teharunye ak mempunyai kwn2 seperti mereka..SAYANG SGT KAT KORANG SUME...
siew teng pula slalu mengajar ak bende2 yg bru.. fuh,klau die tnye ak sln, boleh pecah kepala nk jwb..kdg2 kene ambik mase yg lame utk mndpt jwpn yg tebaek.. tp itu adlh 1 proses pmbelajaran yg sgt baek..i love her.. boleh jd lcturer wani ni..hehe. sheh wah pulak, klau ajar lmbut je.. sentiase snyum, klau keje ngn die, rase nk snyum je..hehe.. klau ak de wat slh, die xpenah mare n siap boleh gelak2 lg.. baek btulla sheh wah ni..hehe.. miss leong jugak same, sentiase snyum.. klau sruh ak wat keje cp204 tu, die ceria je smpaikan ak jeles btul tgk ketenangan die.. ble la plak ak leh jd setenang die..hehe..
xlupe pada lg sorang auditor.. kah yim.. ak sentiase gelak klau die ckp fon.. msti nk mule "saya kah yim,sebagai auditor..hehe.. cmel je dgr suare die ckp mcm tu.. kah yim pun seorg yg sgt mmbntu, die slalu srh ak stdy balik audit2 yg ak dh wat agr ak fhm ape yg ak wat..hehe.. miss ho, pulak cosec yg sntiase beceloteh ttg anak die..klau die cte psl ni, ak mmg suke dgr..rase tehibur je... yg laz skali mr.gary my our boss, 1st time jumpe, rase die sgt mengerunkan tp lame2 die sgt baek... klau tny die 1 sln, tp die punye explain punye lah lame smpai kdg2 dh temenung ketempat laen je..hehe.. tp bez sbb die jnis yg cool n relax.. xpenah pun push kitorang.. mereka lyn kami as a trainee sgtlah baek.. xpenah pun rase sedih ditempatkn di audit firm ni.. kenangan2 inilah sentiase bemaen difikiran ku smpaikn kdg kala ia boleh menitiskan air mate ku.. apekan boleh buat, pejuangan msti diteruskan.. another 1 semester sblm ak memegang segulung ijazah sbg bachelor in accountancy.. THANK YOU TO ALL SKRASTIN LIM'S MEMBER.. experinence yg ak dpt sepanjang ak berada di skrastin lim ini akn ak jdkan sbg landasan utk ak mnjd pekeja yg tebaek suatu ari nnt... moga ak mendpt pekerjaan yg boleh menampung familyku~~~

video